Nieuws

Overname reifen.com door Apollo Tyres20-11-2015 | 11:15
Apollo Tyres Ltd heeft reifencom GmbH overgenomen. Het Duitse bedrijf dat het merk reifen.com exploiteert, is met 37 filialen één van de grootste retailorganisaties in Duitsland. Het succesvolle en internationaal georiënteerde online portal reifen.com telt zo’n 2.500 montagepartners in Duitsland en is met haar activiteiten in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Italië en Denemarken de op een na grootste online bandendealer in Europa. Met de overname realiseert Apollo Vredestein B.V. (een volledige dochter van Apollo Tyres Ltd) duidelijke voordelen voor haar huidige partners in de Duitse en Europese bandenmarkt.

De acquisitie is onderdeel van de strategie van Apollo Tyres Ltd om haar retailnetwerk in de Europese markt uit te breiden. Reifencom GmbH is opgericht in 2001 en telt ongeveer 400 medewerkers in haar hoofdkantoren in Bielefeld and Hannover en haar winkels. Met de overname ondersteunt Apollo Tyres de expansie van dochteronderneming Apollo Vredestein waarmee ook grote investeringen in het Europese premiummerk Vredestein gemoeid zijn. Vredestein staat bekend om haar brede aanbod aan UHP (Ultra-High Performance) zomer-, winter- en vierseizoenenbanden. Apollo Vredestein hoopt haar groeiambities verder te verwezenlijken middels het uitbreiden van haar OE-activiteiten. Dit wordt onder meer bewerkstelligd door de bouw van een nieuwe fabriek in Hongarije.

Door de afname van het aantal onafhankelijke handelspartners in de bandensector heeft Apollo Vredestein te maken met een groeiende en steeds complexere online markt. De acquisitie van reifencom GmbH is in dit kader een degelijke strategische verlenging van de waardeketen. Het doel is om de verkoopactiviteiten uit te breiden, klantenservice te intensiveren en klantgerichtheid consistenter te maken, aldus Mathias Heimann, managing director van Apollo Vredestein BV (Enschede).

“Door de integratie in ons bedrijf kunnen we onze aanwezigheid met betrekking tot eindgebruikers substantieel vergroten. Dit biedt een significant concurrentievoordeel,” gaat Heimann verder. “We zijn ervan overtuigd dat al onze huidige handelspartners baat zullen hebben bij een grotere merkbekendheid van Vredestein. Bovendien is er steeds meer behoefte aan consultatie met eindgebruikers. Dit komt niet alleen door de nieuwe bandenspanningscontrolesystemen, maar ook door het steeds complexere aanbod. Door de samenwerking met reifen.com kunnen we nog beter aan deze vraag naar advies voldoen. Het is ons doel om tegelijkertijd met onze partners te groeien. Dat maakt het extra belangrijk om producten en consumenten samen te brengen.” Het bedrijft is daarnaast bezig om haar logistieke concept te optimaliseren waardoor er in alle fases minder opslagcapaciteit nodig is en hogere marges kunnen worden behaald.

Heiko Knigge en Olaf Sockel, managing directors van reifencom group, beamen dit. “We zijn verheugd over de nog intensievere samenwerking met Apollo Tyres. Door de betrokkenheid van Apollo kunnen wij onze ambities voor de Duitse en Europese retailmarkt nog sneller en effectiever realiseren. Wij zullen Apollo volledig ondersteunen met onze sterke kanten – en dan vooral op het gebied van klantenservice en logistiek – en zijn ervan overtuigd dat de partnerschap beide bedrijven nog succesvoller zal maken.”

“We werken al 26 jaar nauw samen met de oprichters van reifen.com en we hebben de snelle groei van het bedrijf met grote belangstelling gevolgd,” aldus Michael Lutz, country manager van Apollo Vredestein GmbH (Vallendar). “We kijken uit naar een nog intensievere samenwerking en weten zeker dat deze zal leiden tot uitstekende mogelijkheden voor de ontwikkeling van het bedrijf. De nauwe band met het netwerk van reifen.com geeft Apollo Vredestein niet alleen de kans om haar merkaanwezigheid te vergroten, maar biedt ook onze partners in de bandensector significante voordelen, voornamelijk door een grotere prijsstabiliteit. Ondertussen bieden wij onze handelspartners uiteraard dezelfde hoogwaardige service die zij van ons gewend zijn.”

De efficiëntere marktontwikkeling en geïntensiveerde marketingactiviteiten in de fabrieken en groothandels zullen de partners van Apollo Vredestein geen windeieren leggen. “De ervaring die wij kunnen opbouwen middels activiteiten zoals het adverteren en het organiseren van acties voor Vredestein producten binnen het netwerk van reifen.com zal direct doorwerking hebben op onze langetermijnpartners in de bandensector en de efficiency van alle activiteiten verbeteren,” aldus Michael Lutz.
Contact | Sitemap | Disclaimer | Copyright © 2012. Apollo Vredestein B.V. Alle rechten voorbehouden.