Nieuws

Apollo tyres start bouw van greenfield-fabriek in Hongarije 10-04-2015 | 15:30
Viktor Orbán, premier van Hongarije, en Onkar S Kanwar, Chairman van Apollo Tyres plaatsen eerste steen

De bouw van de eerste Europese greenfield-fabriek van Apollo Tyres in Gyöngyöshalász, Hongarije, is vandaag gestart met het leggen van de eerste steen. De fabriek van de internationale bandenfabrikant zal begin 2017 in gebruik worden genomen. De fabriek zal zowel Apollo- als Vredestein-banden produceren en zal de hele Europese markt bedienen.

Viktor Orbán, premier van Hongarije, en Onkar S Kanwar, Chairman van Apollo Tyres, hebben samen de eerste steen gelegd in de aanwezigheid van Neeraj Kanwar (Vice Chairman en Managing Director van Apollo Tyres), Dr. László Szabó (staatssecretaris van buitenlandse zaken en handel), György Hiesz (burgemeester van Gyöngyös), János Pásztor (burgemeester van Gyöngyöshalász), Dr. Gábor Pajtók (bestuursambtenaar in het arrondissement Heves) en Róbert Szabó (voorzitter van de algemene vergadering van het arrondissement Heves).

Onkar S Kanwar, Chairman van Apollo Tyres Ltd zei tijdens de ceremonie: “Dit is een mijlpaal voor Apollo Tyres. Enkele jaren geleden hadden we geen enkele vestiging in Europa en nu bouwen we al aan de 2e fabriek. Met de nieuwe capaciteit in Hongarije kunnen we onze focus op de Europese markt verder intensiveren.”

De ultramoderne fabriek in Gyöngyöshalász heeft, eenmaal gereed, een capaciteit van 5,5 miljoen banden voor personenwagens en lichte bedrijfswagens (PCLT) en 675.000 banden voor zware bedrijfsvoertuigen (HCV) per jaar. Met deze fabriek, die een aanvulling vormt op de bestaande fabriek in Nederland, kan het bedrijf de Europese markt met het gehele assortiment van Apollo en Vredestein bedienen. De nieuwe fabriek ligt op nog geen 100 kilometer van Boedapest, vlak bij verschillende OE-fabrikanten als potentiële klanten voor Apollo Tyres.

Het werven van personeel voor de nieuwe fabriek is begin dit jaar van start gegaan en het bedrijf heeft al een studiebeursovereenkomst afgesloten met een kleine 90 technici, die op 1 juli in dienst zullen treden. In de tweede helft van het jaar zullen nog eens 150 technici en gediplomeerde ingenieurs het team van de internationale bandenfabrikant gaan versterken.
Contact | Sitemap | Disclaimer | Copyright © 2012. Apollo Vredestein B.V. Alle rechten voorbehouden.